БИОКУЛТУРА 2012 ЕООД отговаря за предоставянето на информацията на потребителя по ясен, прозрачен и разбираем начин на ясен и прост език в съответствие с новия Общ Регламент за Защита на Личните Данни, който е в сила от 25.05.2018 г.

Работим, за да защитим сигурността на личните ви данни по време на предаването, като използваме софтуера Secure Sockets Layer (SSL), който кодира въведената от вас информация.

Когато посещавате, разглеждате или използвате уеб сайта bio-produkti.com, Вие заявявате, че разбирате и приемате посочените в същия права и задължения като правен еквивалент на подписан между страните писмен договор и приемате, и се съгласявате да изпълнявате условията по този договор. Онлайн магазин bio-produkti.com си запазва правото да променя тези условия по всяко време и по всякакъв повод и ако Вие продължавате да използвате този сайт след подобна промяна това се счита за съгласие и приемане на променените условия и съдържание на този договор. Този сайт използва cookies. За коректната му работа трябва да активирате cookies във Вашия браузър.

bio-produkti.com е онлайн магазин за продажба кани за алкална вода.

Публикуваната информация в bio-produkti.com е общодостъпна безплатно в интернет.

Артикулите в онлайн магазин bio-produkti.com следват да бъдат закупени от потребители на обявените в съответната валута цени с включено ДДС и без включена цена за доставка и при настоящите условия, публикувани в страницата Доставка

Регистрация на потребител и защита на личните данни

В онлайн магазин www.bio-produkti.com потребителите се разделят на нерегистрирани потребители (гости) и регистрирани потребители.

Регистрираните потребители доброволно предоставят своите лични данни при регистрация в сайта. Тези лични данни ще бъдат в притежание на bio-produkti.com в продължение на 10 години или до момента, в който клиентът реши да закрие сметката си.

Съобразно Закона за защита на личните данни, регистрираните потребители имат право на достъп и промяна на личните си данни, както и да изискат от bio-produkti.com да бъде закрит техния потребителски профил.

bio-produkti.com има право да изпраща рекламни съобщения под формата на електронен бюлетин (newsletter) на посочения при регистрация e-mail адрес от регистрираните потребители и потребители направили поръчки в сайта. Всички потребители имат право да се отпишат доброволно от получаване на рекламни съобщения, като за целта кликнат на линк, който се намира на някой от получените от тях електронни бюлетини.

Бюлетин - Newsletter Средство за периодично информиране за предлаганите от продавача стоки и услуги и промоции, изпращан по електронен път чрез електронна поща или SMS, без то да ангажира или обуславя отговорността на продавача относно съдържащата се в него информация. В момента, в който клиентът си създаде акаунт в сайта или направи поръчка има възможност да изрази съгласието си за получаване на бюлетин. Опцията по отношението на съгласието за получаване на бюлетин може да бъде приложена по всяко време, като за това трябва да се свърже с bio-produkti.com. Електронните адреси ще останат в притежание на bio-produkti.com до момента, в който клиентът реши да закрие сметката си. Отказа си от получаване на бюлетин, клиента може да изрази по всяко време използвайки специалния линк, намиращ се най-долу във всеки Бюлетин. Отказа за получаване на бюлетин не означава автоматичен отказ от даденото съгласие за сключване на настоящия договор.

bio-produkti.com няма да предоставя личните данни на регистрираните потребители на трети лица за рекламни и промоционални цели, както и по други причини, освен ако не бъдат изискани от служби, свързани със законодателството на Р. България.

В случай на неспазаване на условията за ползване на онлайн магазин bio-produkti.com и нарушаване на етиката, администраторите на bio-produkti.com имат правото да ограничат достъпа до онлайн магазина на нарушителите.

bio-produkti.com запазва правото си да променя настоящите условия по всяко време, без предварително известие, като изменените условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.

Настоящите „Общи условия на онлайн магазин bio-produkti.com „ имат задължителна сила, както за bio-produkti.com, така и за потребителите му. Всички те се считат за уведомени и се съгласяват за всички промени в от датата на публикуването им в bio-produkti.com.

Лицето, отговорно за личните, Петьо Николаев Чурешки, като администратор на БИОКУЛТУРА 2012 ЕООД е упълномощено да предоставя, променя или отменя достъп до данните и ресурсите съгласно установените критерии. В случай на неоторизиран достъп или нарушаване на поверителността на файла с данни, потребителите ще бъдат уведомени в рамките на 48 часа.

Доставчици на услуги от трети страни

Наемаме други компании и физически лица, които да изпълняват определени функции от наше име. Някои от функциите, които изпълняват, могат да бъдат:

Изпратете пакети – ЕКОНТ ЕКСПРЕС

Изпратете търговски съобщения, бюлетин - MAILCHIMP

Извършете анализ на данните - GOOGLE ANALYTICS, GOOGLE ADWORDS

Те ще имат достъп до личната информация, необходима за изпълнението на техните функции, но няма да могат да ги използват за други цели. Освен това те трябва да третират личната информация в съответствие с настоящото известие за защита на личните данни и приложимото законодателство за защита на данните.

 

Bio-produkti.com не носи отговорност за:

Възможни пропуски, свързани с актуалността на информацията, която поддържа в уебсайта.

Нарушаване на истиността на информацията в уебсайта от компютърни вируси или други подобни.

Внезапно изчерпване на складовите наличности.

Неточности в информацията за стоката, подадена от производителя или вносителя.

Забавяне или неизпълнение на задълженията по причини, извън контрола на фирмата.

Всички стоки, закупени от сайта на bio-produkti.com, се изпращат с куриерски служби. За всяка загуба или нарушение целостта на стоката по време на доставката е отговорна единствено куриерската служба. С подписването на разписката за приемане на стоката Вие потвърждавате, че сте получили стоката във вид, количество и качество, което отговаря на поръчката Ви към bio-produkti.com.

Права на онлайн магазин bio-produkti.com:

 

Да отказва поръчки, без да дължи обезщетение на потребителя, освен когато трябва да се възстанови сума, която потребителя е заплатил предварително.

Да редактира цялото съдържание в онлайн магазина без предупреждение. Промените влизат в сила след публикуването в сайта.

Не поема отговорност за истиността и точността на публикуваната информация, тъй като тя се предоставя от производителите и официалните вносители.

Не носи отговорност в случай, че клиентът не е проверил цялостта на пратката в присъствието на куриера и в последствие се установи, че тя е нарушена.

 

Права и задължения на потребителя:

 

Права:

Потребителят има право да се информира относно статуса на поръчката си.

Потребителят има право да променя личните си данни чрез профила си в онлайн магазина.

Потребителя има право да замени или върне продукт, според описаните условия за рекламация.

Задължения:

Да спазва реда и условията за рекламация към момента на поръчката.

Да провери пратката си в момента на получаването й, в присъствието на куриера, който я доставя.

Да заплати цената която е актуална към момента на поръчката.

Да спазва българското законодателство, настоящите общи условия и интернет етиката.

Да не извлича чрез технически средства или по технически начин информационни ресурси принадлежащи към базата данни на уебсайта.

Да не извършва злонамерени действия по смисъла на настоящите общи условия.


Право на отказ от стока

Потребителя има право, съгласно чл.55,ал.1 от Закона за защита на потребителите да се откаже от получената стока във срок от 14 ( четиринадесет) работни дни от дата на получаване на стоката. В този случай заплатените суми от потребителя ще му бъдат възстановени с банков превод, не по-късно от 20 работни дни, считано от датата, на която потребителя е упражнил правото да се откаже от стоката, съгласно чл.55,ал.6 от Закона за защита на потребителите.

 

В срок от 14 дни след получаване на стоката, клиентът има право да се откаже от стоката, като са спазени следните условия:

1.     Запазен добър търговски вид - оригиналната опаковка не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена. Стоката не трябва да е употребявана.

2.     Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба и/или сглобяване, и не е облепвана със стикери.

3.     Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.

4.     Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента.

5.     При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.

Трябва да ни изпратите имейл с който да ни уведомите за връщането на стоката.

Право на рекламация

Всеки клиент има прово на рекламация съгласно чл.119 от ЗЗП.

Ако при самото получаване на стока, тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси, рекламацията и застраховката ще бъде уважена само в присъствието на куриера. В този случай незабавно се свържете с нас или откажете да приемете стоката. Когато куриерът вече си е тръгнал, рекламацията и застраховката няма да бъдат уважени. Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковката й. В случай че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията се счита за недействителна.

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право на рекламация при:

1.     констатирани липси;

2.     дефекти на стоката;

3.     несъответствие с обявената търговска марка.

Трябва да ни изпратите имейл с който да ни уведомите за рекламацията и/или връщането на продуктът.

При гаранционните продукти, транспортните разходи са за сметка на клиента.

 

Рекламацията се предявява до 14 работни дни след закупуването на стоката. 

При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:

1.     сервизно обслужване; 

2.     заменяне на стоката с нова;

3.     отбив от цената;

Чл. 114 (2) Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.

Чл.115 (1) Потребителят може да упражни правото си в срок от две години , считано от доставянето на потребителската стока.

Рекламации при несъответствие на стоката с договорения модел, марка, десен или при установен фабричен дефект можете да предявявате като ни напишете на email: info@bio-produkti.com или ни позвъните на 0883380879 . Становище по предявената рекламация ще получите на email адресът си в срок до 10 работни дни. Срокът за удовлетворяване на основателна рекламация е 30 работни дни.

В срок от 14 дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени, като са спазени следните условия:

1.     Запазен добър търговски вид - оригиналната опаковка не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена. Стоката не трябва да е употребявана.

2.     Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба и/или сглобяване, и не е облепвана със стикери.

3.     Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.

4.     Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента.

5.     При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.

В съответствие с чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на дадена стока, определен размер, десен или разцветка, както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос, нова партида от производство Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или с писмо, като при възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни артикули (цветове, десени) със същото качество и цена.

 

Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, и са съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.

Условия за копиране на информация

Цялата информация, публикувана в bio-produkti.com е собственост на bio-produkti.com, в т.ч. снимки и описания на арикули.

bio-produkti.com дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин bio-produkti.com

Забранява се копирането на текстове от bio-produkti.com и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини, без писмено съгласие на bio-produkti.com или без се цитира източника, като се постави следния текст: „Източник: bio-produkti.com“  линк към http://www.bio-produkti.com/index.php

Салваторна клауза

В случай, че части или цели разпоредби на настоящите Общи услоция бъдат признати за противоречащи на императивни норми, за нищожни или по каквато и било причина неприложими, то тази разпоредба ще бъде считана за самостоятелна спрямо останалите разпоредби и няма да засегне действието и приложимостта, на която и да било от останалите разпоредби.

3. Използване на "бисквитки"

Сайтът www.bio-produkti.com използва "бисквитки", за да подобри практическата работа на потребителите. "Бисквитките" са малки файлове, които някои платформи, например уеб страници, могат да инсталират на вашия компютър, смартфон, таблет или свързан телевизор. Техните функции са различни: съхраняват предпочитанията ви за сърфиране, събират статистическа информация, разрешават определени технически характеристики и т.н. Бисквитките се използват и за съхраняване на основна информация за навиците за сърфиране на потребителя или неговия екип. Cookies позволяват на уеб сайтовете да работят по-бързо и съобразени с Вашите предпочитания, като например съхраняване на вашия език, валутата на вашата страна или разпознаване на потребителя при влизане в нашия сайт, всеки път, когато имате достъп от компютъра, където е бил валидиран като член с имейл и парола. Потребителят може да разреши, блокира или премахне "бисквитките", инсталирани на неговия компютър, като конфигурира опциите на своя интернет браузър. Това обаче може да попречи на достъпа до определени части от уебсайта. Освен ако потребителят не е конфигурирал браузъра, който отхвърля "бисквитките", нашата система ще създаде "бисквитки", както е посочено в информационния екран, който се показва при влизане в уеб страницата.

Идентификация на потребителя: Използват се за идентифициране и удостоверяване на потребителя. Също така съдържат технически данни от сесията на потребителя, като време за изчакване на връзката, идентификатор на сесията и т.н.

Идентификация на сесията: Определят http сесията на потребителя. Те са често срещани във всички уеб приложения, за да идентифицират исканията от потребител в сесия.

Навигационен статус: Той може да се определи какво е състоянието на потребителската навигация (началото на сесията, първата страница, и т.н.).

Потребителски селекции: Стойностите на сесиите за съхранение, избрани от потребителя, като например магазин, език, валута, продукти, размер и т.н.

Любими и последните селекции: позволяват запомняне на любимите селекциите на потребителите или последните в последващо използване на интернет.

Кошница за пазаруване: Те съхраняват информация за мини количката за пазаруване, както и идентификационните данни на потребителя, свързани с тази кошница.

Google Анализ (__utma, __utmb, __utmc, __utmd, __utmv, __utmz, _ga ...) позволява да следите на интернет страницата от инструмент на Google Analytics, което е услуга, предоставяна от Google за информация достъп на потребителите уебсайтовете. Някои от данните, записани за по-късен анализ са: брой посещения на сайта от потребителя, датите на първото и последното посещение на потребителя, продължителност на посещенията, от коя страница идва потребителя в интернет, коя търсачка използва потребителят, за да стигне до мрежата или да кликне върху връзката, от коя част на света има достъп и т.н. Информацията, генерирана от "бисквитката" за използването на уебсайта, ще бъде директно предадена и архивирана от Google Inc. (компания, базирана в САЩ). Конфигурацията на тези бисквитки се предопределя от услугата, предлагана от Google, така че ние Ви предлагаме да се консултират страницата за поверителност на Google Analytics, https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage за повече информация, използвайки бисквитки и как да ги забраните (като се има предвид, че ние не носим отговорност за съдържанието и точността на сайтовете на трети страни).

III. Търговски марки

Всички използвани имена, знаци, символи, снимки, кодове, текстове на продукти независимо дали са на български или друг чужд език публикувани в този сайт са търговски марки или са защитени от авторското право, които са притежание на техните собственици.

IV. Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите /ЗЗП/

Съгласно ЗЗП ние се задължаваме да Ви предоставяме следната информация:

1. Основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт на български език.

2. Цената на стоките е изписана крайна на страниците за представяне на съответния продукт, ако има доставка до съответното място, то е описано в раздел "Прочети преди да поръчаш".

3. Доставката е възможна само и единствено при поръчители, които не са потребители по смисъла на ЗЗП (Закон за Защита на Потребителите).

4. Чрез изпращането на Запитване от страна на наш посетител на сайта към нас или бъдещ наш купувач, той декларира, че заявявайки стоки от www.bio-produkti.com не е потребител по смисъла на ЗЗП.

5. Заплащането на стоките и услугите е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.

6. Потребителят има право да върне закупения продукт без обяснения в рамките на 7 работни дни от датата на получаването му за сметка на www.bio-produkti.com, който е длъжен да му възстанови 100% от платената сума.

Важно от Закон за защита на потребителите:

Чл. 48. (1) Договор за продажба от разстояние е всеки договор, сключен въз основа на предложение от страна на доставчика до потребителя като част от система за продажба на стоки или предоставяне на услуги, при която от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.

Чл. 51. Забранява се продажбата на лекарства, хранителни добавки, хомеопатични и други продукти, представяни с лечебно въздействие, чрез сключване на договори от разстояние.

 

 

БИОКУЛТУРА 2012 ЕООД

Гр. София

Ж-к Стрелбище, бл 11А

ЕИК: 202027724