search

AMBA HALDI

15,50 лв.
С вкл. данък

Растенията от семейство Zingiberaceae включват куркума и амба халди. Това растение е известно още като куркума или манго-джинджифил заради аромата и вкуса си, които напомнят на плода. Изсушеният прах от неговите корени се използва по много начини за подобряване на здравето. Неговият антибактериален ефект предотвратява разпространението на патогенни микроби и помага за контрол на инфекциите на кожата. Антибактериалното действие на amba haldi предотвратява инфектирането на акне и оставянето на следи. Използва се още при сенки под очите, против лицево окосмяване и като скраб.

Количество

 

Сертификати за съдържание и безопасно ползване на продуктите

 

Цената на изпращането е според тарифите на Еконт

 • Наречена също Kasturi Manjal, Wild turmeric, Mango ginger

 • Помага за избелване на кожата
 • Премахва белези от акне и пъпки
 • Намалява окосмяването на лицето
 • Лесна за отмиване
 • 100% натурален и чиста
 • Без парабени и химикали
 • Пакет 100 gr.

Природата ни предоставя безброй растения с лечебни свойства и повечето от тях са на наше разположение. Едно от тях е Амба Халди, което има много приложения в козметиката и алтернативната медицина.

Какво е ароматна куркума?

Растенията от семейство Zingiberaceae включват куркума и амба халди. Това растение е известно още като куркума или манго-джинджифил заради аромата и вкуса си, които напомнят на плода.

Изсушеният прах от неговите корени се използва по много начини за подобряване на здравето. Всъщност, независимо дали при вътрешна или външна употреба, той има няколко предимства. Сред най-актуалните се открояват следните:

 •  Антиоксидантна сила, която предотвратява увреждането на клетките, причинено от свободните радикали.
 •  Противовъзпалително действие, полезно при определени хронични или остри ставни процеси.
 •  Заздравяване на рани и изгаряния.
 •  Неговият антибактериален ефект предотвратява разпространението на патогенни микроби и помага за контрол на инфекциите.
 •  Благодарение на детокс действието си пречиства организма. 

Начин на употреба:

Смесете 20 грама от Амба Халди с 50 мл топла вода в съотношение 1:2,5 до получаване на гъста смес. Нанесете върху лицето и шията. След 15 минути изплакнете с хладка вода. За най-добри резултати се препоръчва използване един път седмично.

Можете да смесите този сух прах, с мляко, кисело мляко или мед. 

Ползи за кожата

Използването на този корен възстановява баланса на свободните радикали в тъканите. Не забравяйте, че излишъкът от тези молекули причинява увреждане на клетките и ускорява процеса на стареене на кожата.

Ставите

Благодарение на противовъзпалителния си ефект облекчава симптомите на артрит и остеоартрит. В този смисъл той успокоява болката, подобрява подвижността на ставите и намалява възпалението. При остри случаи, като навяхвания или удари, също е полезно за намаляване на болката.

В козметиката и в много козметични процедури този продукт има важни приложения за специфични проблеми. Освен това продължителното му използване осигурява мекота, блясък и равномерен цвят на кожата. Нека да видим какви са неговите ефекти.

При акне

В много случаи лезиите, причинени от акне (черни точки, пъпки, пустули и др.), причиняват белези. Антибактериалното действие на amba haldi предотвратява инфектирането на такива лезии и оставянето на следи.

От друга страна, те заздравяват по-бързо, а петната избледняват при редовно нанасяне.

Сенки под очите

Депигментиращият ефект на тази пудра намалява тона на тъмните кръгове. По този начин типичното потъмняване на зоната става по-малко очевидно.

Премахнете лицевото окосмяване

Има случаи, когато окосмяването по лицето или тялото е твърде гъсто и може да причини естетически проблеми. Освен това, ако се впие в кожата, съществува риск да страдате от фоликулит, много досадна инфекция. Продължителната употреба на ароматна куркума намалява жизнеността на косата и я отслабва.

Против стареене

Вече споменахме, че честото нанасяне на amba haldi прави цвета на кожата по-равномерен, защото елиминира несъвършенствата. И не само това, неговото антиоксидантно действие предотвратява увреждането на клетките от слънчевата светлина и свободните радикали, като по този начин намалява бръчките и мимическите линии. 

Рани

Лечебният ефект на ароматната куркума е ефективен при ускоряване на заздравяването на различни видове кожни лезии, като рани, изгаряния и язви. 

Скраб

И накрая, можете да използвате amba haldi в процедури за красота, за да премахнете повърхностните слоеве мъртви клетки. По този начин ще почистите порите, ще отпушите кожата и ще придадете блясък на лицето си.

Много растения, които са били използвани от стотици години в древните култури, днес придобиват все по-голяма популярност. Амба халди, който идва от аюрведическата медицина на Индия, е един от най-използваните.