search

NEEM

13,50 лв.
С вкл. данък

Индийският nimbus neemo е древно растение, известно с множеството си ползи за здравето. От него се получава вещество с голямо значение в аюрведическата медицина заради полезността му при лечение на кожни заболявания, облекчаване на болката, подобряване на храносмилането и борба с инфекциите. Ето защо не е изненадващо, че употребата му се разпространи в последно време, дори в козметичния сектор.

Количество

 

Сертификати за съдържание и безопасно ползване на продуктите

 

Цената на изпращането е според тарифите на Еконт

  • 100% натурален прах от NEEM полезен за косата и кожата
  • Известен със силни антибактериални свойства
  • Помага при лечение на акне, пъпки, обриви, тръпки
  • Ключова съставка на много аюрведични формулировки
  • Поддържа кожата, косата и скалпа здрави
  • Без химикали
  • Опаковка 100 гр. 

Какво е NEEM на прах?

Това е естествено вещество от растението NEEM, дърво, произхождащо от Индия. Получава се основно от листата и плодовете му, които трябва да бъдат събрани, дехидратирани и след това смлени, за да се получи прахът.

От векове се използва като естествено средство за борба с голямо разнообразие от заболявания като малария, треска или херпес. Също така трябва да знаете, че този прах работи много добре като органичен тор и има инсектицидни свойства, което го прави идеален за борба с вредители без използването на токсични химикали.

Начин на употреба: Смесете 20 грама от Ниим с 50 мл топла вода в съотношение 1:2,5 до получаване на гъста смес. Нанесете върху лицето и шията. След 15 минути изплакнете с хладка вода. За най-добри резултати се препоръчва използване два пъти седмично.

Свойства и приложения на Azadirachta indica

Ако се съсредоточим само и изключително върху частта, свързана с медицината и козметиката, можем да подчертаем следните свойства и ползи от Azadirachta indica, научното име на NEEM.

Грижи за кожата

Едно от основните му предимства е, че почиства кожата, поради което се използва много често в производството на натурални сапуни. Neem премахва мръсотията, излишната мазнина и примесите, които се натрупват в този орган, и всичко това без да изсушава кожата.

Успокояване на раздразнена кожа

Този прах съдържа съединение, наречено нимбидин, което има противовъзпалителни и антиалергични свойства. Това го прави идеален за облекчаване на кожата, раздразнена от акне, дерматит, псориазис и други кожни заболявания.

И накрая, не трябва да забравяме, прахът от NEEM съдържа естествени антиоксиданти, които се борят със свободните радикали, предотвратявайки преждевременното стареене на кожата.

Против акне

Благодарение на своите противовъзпалителни свойства, той намалява възпалението и раздразнението, свързани с акнето. От друга страна, той е мощен антибактериален, намалява производството на мазнини и почиства порите. И накрая, неговите антиоксиданти и хранителни вещества помагат на кожата да заздравее и намалява появата на белези.

Грижи за косата 

Ползите от NEEM за косата са многобройни. На първо място, намалява косопада, тъй като е богат на незаменими мастни киселини, минерали, витамини и протеини, елементи, които помагат за укрепване на скалпа и косата. В допълнение, неговите антиоксиданти служат за защита на косата от увреждане, причинено от UV лъчи от слънцето, прах и замърсяване на околната среда. И не само това, неговите антибактериалните и противогъбични свойства помагат за контролиране на пърхота и поддържат скалпа чист и здрав.